Fetih ve Gençlik Ayı Başladı
“11. Fetih ve Gençlik Buluşmalarının” açılış programı, Mostar Gençlik, Semerkand Gençlik ve Genç Beşir il sorumlularının katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Böylelikle 29 Nisan – 29 Mayıs tarihleri arasında ülkemiz genelinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin başlangıcı yapılmış oldu.
Fetih ve Gençlik ayı boyunca illerde, Sahne Gençlerin, Bahar Buluşması, Kahramanlara ve Ecdada Vefa, Şehitlik ve Türbe Ziyaretleri, Sabah Namazı Buluşması, Toprağı Fethet, Fetih ve Gençlik İftarı, Niyet Ettim İtikâfa, Mezuniyet Programı, Muhabbet Buluşması, Kan Bağışı Kampanyası, Bir Kap – Bir Kalp, Çorbada Tuzunuz Olsun, Ekipler Arası Bilgi Yarışması, Mostar Gençlik Aday Programı, Semerkand Gençlik Aday Programı, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, Dönem Sonu Kapanış Programı gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecek ve fetih coşkusu tüm Türkiye’ye yayılacak.
27-29 Nisan’da Kasr-ı Arifan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış programı bir şölen havasında yaşandı.
27 Nisan akşamı, Mostar Gençlik Muhabbet Petekleri bilgi yarışması finali gerçekleştirildi. Yarışmada Denizli Mostar Gençlik Gönüllüleri birinci, Erzurum Mostar Gençlik Gönüllüleri ikinci ve Kayseri – Melikgazi Mostar Gençlik Gönüllüleri üçüncü oldu. Birinci olan ekip Kudüs gezisi ile ödüllendirilecek.
28 Nisan Cumartesi programı ise Mostar Gençlik Federasyonu Başkanı Muhammet Raşit Güngör’ün açılış konuşması ile başladı. Program, Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar’ın “Mazlumların Sığınağı Anadolu Coğrafyası” sunumunu ve GENÇKON Genel Başkanı Ahmet Sözbilir’in “Fetih ve Gençlik” konuşması ile devam etti.
Öğleden sonraki programlar “Gençler Yarışıyor Kardeşlik Kazanıyor” temalı spor müsabakaları ile devam etti. Dart ve geleneksel okçuluk, koşu parkuru, basket ve penaltı atışı, çuval yarışı ve zekâ oyunu gibi faaliyetlerle gençler hem yarıştılar hem de kardeşlik duygularını pekiştirdiler.
Akşam programları ise “Sahne Gençlerin” performansları ile sürdü. İlahi, türkü, ezgi ve şiir dinletisi, halk oyunları gösterileri ile gençler sahnenin hakkını verdiler.
Ve ödül törenleri…
Programın ikinci Mostar Gençlik Senaryo Yarışması Ödülleri ve Gençler Yarışıyor Kardeşlik Kazanıyor” etkinliğinde dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ile son buldu.
29 Nisan Pazar günü ise birimlerin toplantılarına ayrılarak istişareler gerçekleştirildi.